Početak nove sezone

10/09/2017 | Vesti

Početak nove sezone Pokreta za žensku košarku Marina Maljković

Pokret za žensku košarku Marina Maljković otvorio je novu sezonu u kojoj će i dalje na još većem broju lokacija sprovoditi besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta. Na prvom času u školskoj 2017/18 Marina Maljković je pozdravila više od sto devojčica u sali u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, gde će se besplatni treninzi održavati utorkom i četvrtkom od 20:15 do 21:15.

-Veoma mi je drago da vidim nasmejana lica i raspoložene male košarkašice, željne igre, treniranja, druženja i učenja pravih vrednosti. U junu smo spustili zavesu sa 625 devojčica. Preko leta smo marljivo radili u Majdanu i u Obrenovcu, pa verujem da ćemo taj broj već u prvih par meseci rada u novoj sezoni drastično povećati, nadam se do četvorocifrenog broja. Cilj je da se što veći broj devojčica uključi u košarku i da krene da se bavi sportom – istakla je Marina Maljković.

Treninzi Pokreta pored dosadašnjih lokacija, u narednih mesec dana počeće sa sprovođenjem na još nekoliko mesta u Beogradu, ali i širom Srbije – pa će tako devojčice moći besplatno da treniraju pored Požarevca, Odžaka, Obrenovca i Mladenovca i u Kisaču, kao i u drugim gradovima širom Srbije.

-Veliku zahvalnost dugujem gradu Beogradu i opštinama na kojima sprovodimo ovaj besplatni program, koji su prepoznali pravu vrednost ovog projekta. Tu ne želimo da stanemo, već da damo mogućnost i ostalim devojčicama širom Srbije da treniraju, uživaju u košarci i razvijaju svoj talenat – kaže trener Galatasaraja.

Marina Maljković se još jednom zahvalila i ovom prilikom poklonila majice „Pokreta za žensku košarku Marina Maljković“ gradskom menadžeru Goranu Vesiću, članu gradskog veća Dragomiru Petronijeviću, predsedniku opštine Vračar Milanu Nedeljkoviću, kao i direktorki OŠ Vladislav Ribnikar Snežani Knežević, uz još jedno isticanje velike zahvalnosti prijateljima iz Telekoma Srbija, Rode, Koka Kole HBC i Adiko banke koji pomažu sprovođenje besplatnih škola košarke za devojčice.

-Moram da naglasim da ćemo naše besplatne škole u novoj sezoni oplemeniti časovima engleskog jezika, koji će uključivati učenje svih termina koji se koriste u košarci i sportu uopšte. U saradnji sa Telekom Srbije radimo na „Vodiču za odrastanje“, svojevrsnom uputstvu koje bi trebalo da pomogne devojčicama da izrastu u dobre ljude. Imaćemo i školske psihologe, kao i motivacione i energetske treninge da bi razvijali ne samo telo, nego i um i učili devojčice kako se postaje pravi šampion – najavila je Marina Maljković.

Treninzi u novoj školskoj godini, pored OŠ „Vladislav Ribnikar“, održavaće se u SROC „Vračar“ vikendom 12-14 časova, DKC Majdan vikendom 10-12 časova, OŠ „Kralj Petar I“ ponedeljkom i sredom 18-20 časova, balonu Top spin, SC Vizura, OŠ „Milena Pavlović Barili“, OŠ „Mihailo Petrović Alas“, novim lokacijama na opštinama Zvezdara i Voždovac i u Požarevcu, Odžacima, Obrenovcu, Mladenovcu i Kisaču. Treninzi su besplatni, kao i obavezni lekarski pregledi u Zavodu za sport.