Još dve besplatne Marinine škole

01/03/2017 | Vesti

Više od 500 devojčica besplatno trenira košarku.

Prethodnog vikenda počele su sa radom još dve besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta. Pokret za žensku košarku Marina Maljković u saradnji sa lokalnim samoupravama Novog Beograda i Obrenovca počeo je sa treninzima u SRC „11. april“, kao i u SKC „Obrenovac“. 

-Idemo dalje. Kao što sam obećala, izlazimo u susret svuda gde postoji interesovanje za žensku košarku i dolazimo da omogućimo besplatne treninge. Sa „11. aprilom“ i „Obrenovcem“ stižemo do 12 lokacija u kojima organizujemo preko 35 treninga nedeljno, sada sa ponosom mogu da istaknem, za preko 500 devojčica. Već smo premašili zacrtani cilj koji smo imali za jun ove godine – kaže Marina Maljković.

Ona je istakla da još je žao što zbog obaveza u turskom šampionatu nije bila u mogućnosti da lično prisustvuje otvaranju dve nove škole, ali je obećala da će iskoristiti prvi dolazak u Srbiju da obiđe nove lokacije i druži se sa devojčicama u Novom Beogradu i Obrenovcu.

-Imamo energiju i veliki radni elan, jer radimo dobru stvar. Htela da se zahvalim opštinama Novi Beograd i Obrenovac koje su nam pomogle u realizaciji projekta, kao i našim prijateljima iz Telekoma Srbija i Rode, koji su prepoznali društvenu vrednost besplatnih škola i daju nam punu podršku – rekla je Marina Maljković, koja je juče sa Galatasarajem ostvarila trijumf u turskom šampionatu na gostovanju protiv Istanbula 78:65, dok je u Evrokupu stigla do četvrtfinala, gde će za protivnika imati tim Košica.

Besplatni treninzi u „11. aprilu“ održavaju se vikendom od 11 časova, a u SKC „Obrenovac“ od 9 sati.